Jump to content
Graham Quince

Changing menus to Frog to open external links, subpages and sites

Recommended Posts

Hi Graham, i understand it has been a long time since the posting of this tutorial, and it may no longer work under new releases of Frog but i would like to ask a few questions about it. 

First, is this planned to be a feature available without HTML coding, to be able to have the button disabled or diverted to another page?

And second, do you know of a way to make the change this causes replicate across the entire site, without needing a HTML widget with the code in on every page?

I can understand if this is no longer relevant but it seems like an important option to us.

Thanks, Dylan Baker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Graham Quince Is it expected behaviour that when moving off the front page containing the code that the link would stop working?

We have experienced this - the link works externally when looking at the front page however, when moving on to another page of the site the link simply takes you to the page of that menu item rather than the newly specified external link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Chris

No, as far as I'm aware, that code should work no matter what page you're on. The code sites on the first page to load and continues to run even when not on that page.  Is it your website?

Graham

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Graham Quince Yes it's on our public website - the code is on the homepage but I've changed the link for the 'governors' page. If you click on another page of the site then try the governors link you are taken to the page itself rather than the external link. As a temporary fix I've just added the governors link to the page on the site too.

www.holmfirthhigh.co.uk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had a look and i think the problem might be linked to one of the other scripts running in the HTML widget.  I copied the code out and pasted it onto another page and it worked, there's still an error message on the bottom script tag which disappears when it is in a new widget.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've implemented this, but it doesn't seem to work on mobile devices. On a desktop clicking on the menu item works, even when browser is resized to a mobile size, but on an actual mobile device it takes you to the old page.  It's as though click events work, but touch events don't. Anybody else has this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, ssteadp said:

I've implemented this, but it doesn't seem to work on mobile devices. On a desktop clicking on the menu item works, even when browser is resized to a mobile size, but on an actual mobile device it takes you to the old page.  It's as though click events work, but touch events don't. Anybody else has this issue?

I've tried this as well as we have certain menu links to external sites.

It works but only if you tap the link 5 or 6 times...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017-5-23 at 15:19, paulmitchell1989 said:

I've tried this as well as we have certain menu links to external sites.

It works but only if you tap the link 5 or 6 times...

Even multiple do not work for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Graham Quince said:

I'd hang on about a week, @Simon Law has written a FrogCode widget which does this.

@adamw - haven't seen you around, but can you look into approving this please.

Come on @adamw pull your finger out!!!  Chris Smith would have had this done in a crack...  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/16/2018 at 16:10, ADT said:

Come on @adamw pull your finger out!!!  Chris Smith would have had this done in a crack...  :P

Hehe, I wasn't in on Friday. I'll catch up with @Graham Quince and try and get this sorted today for you :)

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎19‎/‎03‎/‎2018 at 10:48, adamw said:

Hehe, I wasn't in on Friday. I'll catch up with @Graham Quince and try and get this sorted today for you :)

No pressure......  but its been a week.... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, ADT said:

No pressure......  but its been a week.... :P

I did it last week :P (okay Friday, but it still counts!) @Graham Quince should be able to point you in the right direction!

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, adamw said:

I did it last week :P (okay Friday, but it still counts!) @Graham Quince should be able to point you in the right direction!

Come on @Graham Quince pull your finger out!!! @adamw has done the hard work...... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, Graham Quince said:

This one needs the tutorial to be rewritten.  Give me a chance!

Excuses...  excuses.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By K.Ermit
      Hi,
      I have been provided with this code from Linguascope, but it doesn't work in the HTML widget.   
      <script language="javascript" src="http://www.linguascope.com/link/login/linguascope_login250x250.js"></script> Can anyone help please?
    • By clangstaff
      Does anyone know of a way to easily embed a site's sub menu onto a page within that site. I am trying to streamline the navigation of a site for our Science department. See screenshot below.
       
       

    • By K.Ermit
      Every time I add in a text widget,, I have to resize the text, as it starts too small, is there a way of setting the size be default?
    • By Dawn Spears
      Hi,
       
      I have set up a sildeshow, using a file drop as detailed in the tutorial below:
      http://www.frogcommunity.com/app/os#!filedrop/slideshow
       
      My first slideshow was working correctly, and I could add/remove files to the drop and the correct pictures were showing.
      I then tried to add another slideshow (on a new tab within the site), so set up a new file drop, got the new ID and created the HTML again as per the tutorial, however the second file drop won't work as expected. The pictures from the second file drop show up in the first slideshow, despite them having completely different IDs. If I set up a list of file names for the second file drop, the files are correct, but they are showing on the wrong page. Sometimes they appear as part of the slideshow, and other times the new pictures are above the first pictures. I will attach some screenshots so that hopefully you can see what I mean.
      Additionally, the first file drop will work correctly until I try and look at the second file drop, then when I go back to the first I have the problem (caching issue maybe?).
      First file drop showing Micky Mouse correctly:
       
       
      2nd file drop showing only the file name (testing) widget. The file drop arrows show up but no pictures.

       
      Now, I go back to the first tab and Goofy is showing despite him being on the other file drop.

       
       
      Any ideas?
       
      Kind regards
       
      Dawn
    • By mobrien
      Dear Community,
      On the Frog website designs showcase page, there is a link to Theale Green School. We have noticed that they have a calendar widget on their homepage without the skeuomorphic red rings at the top.
      Does anyone have some code to achieve this with the HTML widget? All I have managed to do so far is remove the header text.
      Thanks,
      Michael

×
×
  • Create New...