Jump to content
Graham Quince

Changing menus to Frog to open external links, subpages and sites

Recommended Posts

On ‎26‎/‎03‎/‎2018 at 12:21, Graham Quince said:

This one needs the tutorial to be rewritten.  Give me a chance!

How long does it take to write a tutorial............ you'd be no good at writing lesson plans/PowerPoints :P

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ADT said:

Sorry mate... an internal Frog site ;)!!

Link to another site
In order to link to another site, we need the Site's alias (named link in the developer tools).  To get this link, we have create a bookmarklet for Google Chrome browsers.   

so the link that looks like /adriantate/somesitehere/ 

 

are you trying to use my frogcode widget or the HTML widget code?

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Simon Law said:

Link to another site
In order to link to another site, we need the Site's alias (named link in the developer tools).  To get this link, we have create a bookmarklet for Google Chrome browsers.   

so the link that looks like /adriantate/somesitehere/ 

 

are you trying to use my frogcode widget or the HTML widget code?

 

Your Frog Code widget ;)

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Simon Law said:

Oh well  :( ...... so have you followed the instructions Mr Quince posted in the link above? My widget used the code from the HTML widget code, so works in a similar way

See I'm stuck on the dragging the text link to the bookmark bar!!!    Its probably something really simple.... but im dragging and nothings happening?

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, ADT said:

While I'm on about broken things....  can someone fix the Template Creator Frog Code Widget that "he who shall not be named" made for me before he left!!!

When clicked it automatically uses a template I have selected and just creates a site!!!

Thanks in advance!! :P

@Graham Quince @Simon Law

That sounds like it's not broken, care to divulge what it does that is not what it should be doing? HWSNBN's stuff tends to land on my plate now

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Simon Law said:

That sounds like it's not broken, care to divulge what it does that is not what it should be doing? HWSNBN's stuff tends to land on my plate now

ok, I have had a look at the widget code and it launches the site creation wizard, with the given site/template you selected.

I can see a failure point if you have selected a site rather than a template as the wizard can only select a template from school templates that you can see, otherwise it defaults to the default template.

I don't know whether it 'missed out' the whole wizard process and just created the site, a kind of fast track?

 

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Simon Law said:

ok, I have had a look at the widget code and it launches the site creation wizard, with the given site/template you selected.

I can see a failure point if you have selected a site rather than a template as the wizard can only select a template from school templates that you can see, otherwise it defaults to the default template.

I don't know whether it 'missed out' the whole wizard process and just created the site, a kind of fast track?

 

Tired calling you but  you were in a meeting!!  Sometimes it easier to explain over the phone!!!

If you hop onto our platform and from the staff dashboard check out the Classroom>New Workspaces>KS3 page! The button used to skip to the "Site Details bit" of the wizard (using the KS3 Template), giving staff a chance to name/theme the workspace before its added to the site list on that page!  It doesn't seam to want to do anything anymore?

I did ask for a button I could put on a site so it could be deleted directly rather than having to go through Frog drive but I never got that...  just you know... while  you are on!! :P

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, ADT said:

Tired calling you but  you were in a meeting!!  Sometimes it easier to explain over the phone!!!

If you hop onto our platform and from the staff dashboard check out the Classroom>New Workspaces>KS3 page! The button used to skip to the "Site Details bit" of the wizard (using the KS3 Template), giving staff a chance to name/theme the workspace before its added to the site list on that page!  It doesn't seam to want to do anything anymore?

I did ask for a button I could put on a site so it could be deleted directly rather than having to go through Frog drive but I never got that...  just you know... while  you are on!! :P

we Dev's are kept in much the same environment as mushrooms, cool, dark and surrounded by soil,

looking now

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Simon Law said:

we Dev's are kept in much the same environment as mushrooms, cool, dark and surrounded by soil,

looking now

Long hair.....  dark clothes...  tend not to wash....  live off sugary drinks...... :P

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Simon Law said:

we Dev's are kept in much the same environment as mushrooms, cool, dark and surrounded by soil,

looking now

Just discovered something strange.... if I open the KS3 template manually....  then hit the blue create site button...  cancel it...  close the template... the button works as expected??

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, ADT said:

Just discovered something strange.... if I open the KS3 template manually....  then hit the blue create site button...  cancel it...  close the template... the button works as expected??

image.png.7600ea9e274d8bd6e8993e9b38c3aaac.png

Found the little critter!!

OK, your observation was strange until you realise what was happening. 

The sitecreationwizard is a whole load of javascript that is dragged into the platform on demand, unfortunately in the case of the widget, it was not loading it in prior to trying to call it.

A bit like trying to eat a pizza before you've actually ordered it.

So, if you log out then log in again, go to the plus circle, select site, wait for the site wizard to appear, then cancel it, then go to your button, it will work

That can be fixed ... but next week

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Simon Law said:

image.png.7600ea9e274d8bd6e8993e9b38c3aaac.png

Found the little critter!!

OK, your observation was strange until you realise what was happening. 

The sitecreationwizard is a whole load of javascript that is dragged into the platform on demand, unfortunately in the case of the widget, it was not loading it in prior to trying to call it.

A bit like trying to eat a pizza before you've actually ordered it.

So, if you log out then log in again, go to the plus circle, select site, wait for the site wizard to appear, then cancel it, then go to your button, it will work

That can be fixed ... but next week

Glad the javascript makes sense to you!!!!

Thanks Simon!!  Don't forget that delete button while you are on!! Shy bairns get nowt!! :P

Link to comment
Share on other sites

On ‎22‎/‎06‎/‎2018 at 13:37, Simon Law said:

image.png.7600ea9e274d8bd6e8993e9b38c3aaac.png

Found the little critter!!

OK, your observation was strange until you realise what was happening. 

The sitecreationwizard is a whole load of javascript that is dragged into the platform on demand, unfortunately in the case of the widget, it was not loading it in prior to trying to call it.

A bit like trying to eat a pizza before you've actually ordered it.

So, if you log out then log in again, go to the plus circle, select site, wait for the site wizard to appear, then cancel it, then go to your button, it will work

That can be fixed ... but next week

Cough.....  its next week!!! :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Similar Content

    • By Sean_M
      Is there a bit of html I can add to a page to autoplay videos in the Media widget on page load?
       
      Many thanks
      Sean
    • By K.Ermit
      Hi,
      I have been provided with this code from Linguascope, but it doesn't work in the HTML widget.   
      <script language="javascript" src="http://www.linguascope.com/link/login/linguascope_login250x250.js"></script> Can anyone help please?
    • By clangstaff
      Does anyone know of a way to easily embed a site's sub menu onto a page within that site. I am trying to streamline the navigation of a site for our Science department. See screenshot below.
       
       

    • By K.Ermit
      Every time I add in a text widget,, I have to resize the text, as it starts too small, is there a way of setting the size be default?
    • By Dawn Spears
      Hi,
       
      I have set up a sildeshow, using a file drop as detailed in the tutorial below:
      http://www.frogcommunity.com/app/os#!filedrop/slideshow
       
      My first slideshow was working correctly, and I could add/remove files to the drop and the correct pictures were showing.
      I then tried to add another slideshow (on a new tab within the site), so set up a new file drop, got the new ID and created the HTML again as per the tutorial, however the second file drop won't work as expected. The pictures from the second file drop show up in the first slideshow, despite them having completely different IDs. If I set up a list of file names for the second file drop, the files are correct, but they are showing on the wrong page. Sometimes they appear as part of the slideshow, and other times the new pictures are above the first pictures. I will attach some screenshots so that hopefully you can see what I mean.
      Additionally, the first file drop will work correctly until I try and look at the second file drop, then when I go back to the first I have the problem (caching issue maybe?).
      First file drop showing Micky Mouse correctly:
       
       
      2nd file drop showing only the file name (testing) widget. The file drop arrows show up but no pictures.

       
      Now, I go back to the first tab and Goofy is showing despite him being on the other file drop.

       
       
      Any ideas?
       
      Kind regards
       
      Dawn
×
×
  • Create New...